Recipe IceCream Cake with Chocolate, Cream, Blueberry and Morfat Creamy

Ingredients:

Για 12 μερίδες

1 Morfat Creamy

1 ζαχαρούχο γάλα 400γρ

1 εβαπορέ γάλα 400γρ

3 κ.σ. (40γρ) κακάο

5 κ.σ. (150γρ) μαρμελάδα βατόμουρo ή φραγκοστάφυλλο

1 πακέτο Σαβουαγιάρ

Για το σιρόπι:

300γρ νερό

300γρ ζάχαρη

 

Execution:

Χτυπάτε στο μίξερ το Morfat Creamy για 10 ́, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και συνεχίζετε να χτυπάτε για 15-20’. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μπολ και τα βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 30 ́. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Βουτάτε για λίγο τα σαβουαγιάρ (1-2 ́ ́). Τα ακουμπάτε σε μια σχάρα για να φύγει το πολύ σιρόπι και τα τοποθετείτε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 28 cm. Βγάζετε τα 2 μπολ από την κατάψυξη και τα χτυπάτε στο μίξερ για 5 ́, αφού στο ένα έχετε προσθέσει το κακάο. Απλώνετε το παγωτό σοκολάτα πάνω από τα σαβουαγιάρ. Στη συνέχεια βάζετε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ πάνω από το παγωτό σοκολάτα και στρώνετε την μαρμελάδα. Τελειώνετε με το παγωτό κρέμα πάνω από την μαρμελάδα. Τέλος γαρνίρετε με λίγο παγωτό κρέμα. Βάζετε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 ώρες. Ξεφορμάρετε από το τσέρκι και σερβίρετε χρησιμοποιώντας προαιρετικά φρούτα για γαρνίρισμα.

 

Back to the category
Greek Version